Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - داستانِ شکايتِ خانواده‌ي «فرهاد مهراد» از سازمانِ صدا و سيما سال‌هاست که ادامه دارد؛ حالا «پوران گلفام‌» - همسرِ اين هنرمند- بارِ‌ ديگر در نامه‌اي به رييس سازمان صدا و سيما و همچنين قوه‌ي قضاييه، خواستار عدم پخش آثارِ‌ اين هنرمند از تلويزيون شده است. متن اين نامه به شرح زير است:‌
رياست محترم قوه قضائيه
رياست محترم سازمان صدا و سيما
با عرض سلام
دادگاه تجديد نظر در خصوص شکايت خانواده فرهاد مهراد از سازمان صدا و سيما مورخ 95/7/17 رأي دادگاه بدوي را تأييد کرد و به دليل عدم دسترسي به آرشيو تلويزيون و در نتيجه عدم کفايت مستندات، علي‌رغم نظر کارشناسان تعيين شده از جانب دادگستري، تنها شش قطعه از آثار فرهاد را واجد شرايط براي احقاق حقوق تضييع شده دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به رغم اينکه دادگاه پيشين حکم به ممنوعيت پخش آثار فرهاد از صدا و سيما داده بود، اجراي آن از جانب اين رسانه محقق نشد و رئيس دادگاه تجديد نظر نهايي (قاضي زجاجي) هم در حکم خود اشاره‌اي به اين موضوع نکرد! من به عنوان يک شهروند عادي، شايد به دليل بي‌اطلاعي از قوانين، دليل اين اغماض را نمي‌دانم و از متصديان امور قضايي کشور خواهشمندم علت اين کوتاهي را نه صرفا براي من بلکه براي خانواده موسيقي ايران توضيح بدهند تا شايد حداقل هنرمندان در قيد حيات بدانند که چرا صدا و سيما حق دارد بدون اجازه آثارشان را پخش کند.
تنها نکته اميدوار کننده اين است که صدا و سيما موظف به پرداخت جريمه شده‌ است. هر چند جريمه نقدي از مبلغ 8 ميليارد ريال (مطابق با کارشناسي در سال 1391) به 2 ميليارد و هفتصد ميليون ريال (که هنوز هم پرداخت نشده!) تقليل پيدا کرده است. خيلي از اطرافيان من به همين مقدار هم اميدوار نبودند اما مسئله خانواده فرهاد اين اعداد و ارقام نبود. وقتي هنرمندي در زمان حياتش محترم شمرده نشود، در نبودش آنچه مي‌انجامدتسکين رنجي است که پيش‌تر با مرگ به پايان رسيده است. تازه همين سنت مرده پرستي را که بخشي از فرهنگ ديرينه ماست حاضر نيستيم در قبال فرهاد اجرا کنيم. عجبا که از روزگار فردوسي تا کنون در سرزمين کهن ما «هنرمند» هم‌چنان جايگاهي شايسته و بايسته ندارد.
درسال 1383 از رئيس وقت سازمان صدا و سيما درخواست کردم که به وصيت فرهاد احترام گذاشته و آثار او را پخش نکند و تا سال 1389 مکرراً پيگير درخواست خود از رسانه ملي بودم بلکه مسئله بدون شکايت حل شود ولي در نهايت ناچار به شکايت رسمي و قانوني شدم. به قوه قضاييه پناه آوردم با تصور اينکه قانون را براي همه قانون مي‌داند. در اين راه بسياري مرا بر حذر داشتند که «اگر بنا بود صدا و سيما به حق و حقوق هنرمند احترام بگذارد تا کنون فرجي حاصل شده بود» اما به احترام فرهاد نمي‌توانستم اين موضوع را ناديده بگيرم. تصورم اين بود که نامِ پاکيزه فرهاد شايد باعث شود حقوق موسيقيدان در اين سرزمين کمي جدي‌تر گرفته شود.
فرهاد در زمان حياتش از نظر رسانه ملي وجود نداشت . صداي فرهاد وقتي نادي‌اش در خاک آرام گرفت براي تلويزيون جمهوري اسلامي ايران معنا پيدا کرد و به خصوص در روزهاي آخر اسفند تمام شبکه‌هاي صدا و سيما بارها و بارها آثار پر از بهار او را پخش مي‌کنند. آيا با وجود وصيت فرهاد مبني بر عدم رضايت او، پخش آثارش از نظر شرعي، عرفي و قانوني اشکال ندارد؟ آيا حداقل به يکي از اين سه باور نداريد؟ در موارد بسيار اندکي مواد قانوني دست قاضي را مي‌بندد اما اگر به وجدان‌مان رجوع کنيم، مي‌دانيم که خطاکاريم.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۰۹۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش جبلی به جلوگیری از پخش سریال «حشاشین»


به گزارش تابناک به نقل از ایلنا، پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما در پایان جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران درباره تبلیغات انتخاباتی نامزدها برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در رسانه ملی گفت: مناظره‌ها ضبط شده و ان‌شاالله از روزی که تبلیغات رسمی مرحله دوم انتخابات مجلس شروع شود پخش خواهد شد.

وی افزود: در صدا و سیمای استانی ما و علاوه بر تبلیغات تلویزیونی ۲۰ دقیقه‌ای که هر نامزد مثل دوره خواهد داشت، مناظره هم بین نامزدها ان‌شاالله پخش خواهد شد که این روزها در حال ضبط است و فکر می‌کنم تقریباً در تمام مراکز استانی ما دیگر برنامه‌های ضبط مناظره تمام شده باشد.

رئیس سازمان صدا و سیما درباره نمره این سازمان در حوزه کار روی مساله عفاف و حجاب گفت: نمره قطعاً خیلی بالایی نخواهد بود نه به دلیل اینکه اقدامی نشده اقدامات زیادی شده منتها چون حجم این مسئله و این درگیری به معنی فراگیری موضوع در سطح جامعه مهم است که هم عمق فرهنگی دارد هم عمق تاریخی دارد هم عمق اجتماعی دارد و فراگیری آن بسیار زیاد هست کارهای بسیار بیشتری باید انجام شود. اما قطعاً باید کارهای بیشتری شود و برنامه‌های صدا و سیما هم آماده شده که قابل ارائه است و ان‌شاالله در آینده هم به حجم این برنامه هم به لحاظ کمی و هم کیفی اضافه خواهد شد.

وی یادآور شد: مهمترین برنامه‌های ما غلبه دادن گفتمان کارآمدی حجاب در امر اجتماعی در واقع کنشگری عفیفانه زن مسلمان، ارائه نمونه‌های بسیار موفق کنشگری زنان مسلمان هم در ایران و هم در کشورهای مختلف و اینکه حجاب عاملی برای نقش آفرینی بیشتر زنان در امور اجتماعی است  و مقایسه آنچه که حجاب به عنوان یک امکان به زنان برای نقش آفرینی بیشتر اعطا می‌کند و مقایسه با نقشی که در جوامع غربی برای زن دیده شده و نگاه ابزاری که به زن در این جوامع نمی‌شود و علاوه بر آن ابعاد احکامی و تعبدی حجاب و عفاف هم در برنامه‌های مختلف تهیه شده این روزها در حال پخش است عرض کردم در سطح مطلوب نیست اما داریم تلاش می‌کنیم که انشالله هم کمی و هم کیفی بهبود پیدا کند.

جبلی در مورد وضعیت بسته شدن دفتر صدا و سیما در آذربایجان گفت: اطلاعات به روز ندارم اطلاع دارم از سال‌های پیش با توجه به محدودیت‌هایی که برای صدا و سیما و بقیه نهادهای فرهنگی در جمهوری آذربایجان پیش آمده بود برای دفتر هم صدا و سیما محدودیت‌های پیش آمده بود که جاهای دیگه هم هست اطلاع به روز ندارم اما باید تلاش بکنیم از طریق وزارت محترم امور خارجه که محدودیت برداشته شود.

وی درباره حذف سریال حشاشین از شبکه نمایش خانگی بله ساترا مسئولیت دارد که جلوی هر آنچه که محتوای تحریف شده است و به فهم و درک اجتماعی لطمه می‌زند و افکار عمومی را منحرف می‌کند را بگیرد، باید تنظیم‌گری و نظارت کند، به نظر ما سریال حشاشین سریالی است که همانطور که ساترا هم در بیانیه‌اش گفت بر اساس واقعیت‌های اتفاق افتاده نیست بلکه بر اساس تحریف تاریخ اتفاق افتاده به همین خاطر هم ساترا برای پخشش به سکوها تذکر داد و سکوها هم در همین راستا اقدام کردند.

جبلی در پاسخ به این سوال که تکلیف معاونت سیاسی سازمان به کجا رسیده صاحبی فعالیتش ادامه می‌دهد یا فرد دیگری خواهد آمد، گفت: این به تصمیمات داخلی سازمان مربوط می شود و در حال بررسی هستیم.

دیگر خبرها

  • جلوگیری از رها شدگی پایه و اساس بسیج هنرمندان باشد
  • از پوستر رویداد ملی «وعده صادق در آئینه هنر» رونمایی شد
  • میرباقری: فصل تولد «سلمان» را گرفته‌ایم و این روز‌ها کار ادامه دارد
  • مستند «زندگی با فلسفه» در شبکه چهار سیما
  • واکنش جبلی به جلوگیری از پخش سریال «حشاشین»
  • رونمایی از پوستر رویداد ملی وعده صادق در آئینه هنر
  • سرو مشروبات الکلی در سریال «هفت سر اژدها» جنجال‌برانگیز شد
  • گوترش تحقیقات درباره گور‌های دسته‌جمعی غزه را خواستار شد
  • سازمان ملل خواستار تحقیقات مستقل درباره گورهای دسته جمعی در غزه شد
  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟